»Llistat»

Notícies Locals

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentariRoses aposta per la qualitat de l’entorn urbà regulant l’ocupació de la via pública

14/05/2009


En els propers dies, més de 200 comerciants de Roses rebran un escrit informatiu amb els nous criteris a aplicar

 


L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar els criteris que hauran d’adoptar a partir d’ara els establiments comercials que vulguin ocupar un espai de la via pública per a exposar els seus productes al públic. Aquestes noves directrius començaran a aplicar-se al municipi de manera immediata, amb l’objectiu de tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu i posar punt i final a la desunificació i ocupació indiscriminada que es produïa fins ara.
 

El consistori rosinc ha volgut posar fil a l’agulla i concretar quines són les ocupacions comercials que es permetran a partir d’ara a la via pública i quines característiques hauran de complir. L’aprovació d’aquesta mesura respon a la voluntat del consistori per tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu, mentre, paral·lelament, segueix treballant en l’elaboració de l’ordenança municipal que regirà aquest tipus d’ocupació.

Les directrius adoptades han estat consensuades amb l’associació de comerciants de Roses (ACOR) i, tal i com assenyala el regidor de Serveis Territorials de l’Ajuntament, Paco Martínez, “la nova regulació respon a la demanda tant de la ciutadania com de nombrosos propietaris d’establiments comercials, que veien fins ara com una ocupació indiscrimanada i sense uns mínims criteris qualitatius actuava en detriment de la imatge de Roses i del propi sector comercial”.

Entre les mesures que hauran d’adoptar els diferents establiments, s’assenyala que es podrà ocupar el domini públic amb objectes i mostres comercials sempre i quan aquests estiguin penjats a la façana del propi establiment, no sobresurtin més de 45 cm, estiguin elevats un mínim de 20 cm del paviment del carrer i no superin l’alçada del forjat de l’establiment o un màxim de 3 metres. D’altra banda, les mostres s’han de penjar sempre davant dels murs per tal de deixar lliures accessos i aparadors.

Altres aspectes regulats són la disposició de tendals, la col·locació d’amarratges, els horaris d’exposició dels productes, així com els elements que no es poden instal·lar en la via pública, com ara expenedors automàtics de begudes, gelats i similars, aparells lúdics infantils o aparells de crêpes.

En els propers dies, més de 200 comerciants de Roses rebran un escrit informatiu amb els nous criteris a aplicar, acompanyat del model de sol·licitud d’autorització que hauran de presentar a l’Ajuntament abans del proper 5 de juny, en cas que tinguin intenció d’ocupar un espai a la via pública a partir d’ara.

La nova reglamentació preveu, doncs, assolir una ocupació del domini públic per part d’objectes i mostres comercials, ordenada i respectuosa amb els vianants i que garanteixi una imatge urbanística de qualitat a la població.

Roses, 13 de maig de 2009


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -

Comentaris d'aquest article/text:

No hi ha cap comentari.
Vols ser el primer en afegir un comentari?
  |   ImprimibleImprimir   |  EnvíarEnviar   |