»Llistat»

Notícies Locals

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Roses aposta per la qualitat de l’entorn urbà regulant l’ocupació de la via pública

14/05/2009


En els propers dies, més de 200 comerciants de Roses rebran un escrit informatiu amb els nous criteris a aplicarL’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar els criteris que hauran d’adoptar a partir d’ara els establiments comercials que vulguin ocupar un espai de la via pública per a exposar els seus productes al públic. Aquestes noves directrius començaran a aplicar-se al municipi de manera immediata, amb l’objectiu de tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu i posar punt i final a la desunificació i ocupació indiscriminada que es produïa fins ara.
 

El consistori rosinc ha volgut posar fil a l’agulla i concretar quines són les ocupacions comercials que es permetran a partir d’ara a la via pública i quines característiques hauran de complir. L’aprovació d’aquesta mesura respon a la voluntat del consistori per tenir regularitzada la situació de cares a la propera temporada d’estiu, mentre, paral·lelament, segueix treballant en l’elaboració de l’ordenança municipal que regirà aquest tipus d’ocupació.

Les directrius adoptades han estat consensuades amb l’associació de comerciants de Roses (ACOR) i, tal i com assenyala el regidor de Serveis Territorials de l’Ajuntament, Paco Martínez, “la nova regulació respon a la demanda tant de la ciutadania com de nombrosos propietaris d’establiments comercials, que veien fins ara com una ocupació indiscrimanada i sense uns mínims criteris qualitatius actuava en detriment de la imatge de Roses i del propi sector comercial”.

Entre les mesures que hauran d’adoptar els diferents establiments, s’assenyala que es podrà ocupar el domini públic amb objectes i mostres comercials sempre i quan aquests estiguin penjats a la façana del propi establiment, no sobresurtin més de 45 cm, estiguin elevats un mínim de 20 cm del paviment del carrer i no superin l’alçada del forjat de l’establiment o un màxim de 3 metres. D’altra banda, les mostres s’han de penjar sempre davant dels murs per tal de deixar lliures accessos i aparadors.

Altres aspectes regulats són la disposició de tendals, la col·locació d’amarratges, els horaris d’exposició dels productes, així com els elements que no es poden instal·lar en la via pública, com ara expenedors automàtics de begudes, gelats i similars, aparells lúdics infantils o aparells de crêpes.

En els propers dies, més de 200 comerciants de Roses rebran un escrit informatiu amb els nous criteris a aplicar, acompanyat del model de sol·licitud d’autorització que hauran de presentar a l’Ajuntament abans del proper 5 de juny, en cas que tinguin intenció d’ocupar un espai a la via pública a partir d’ara.

La nova reglamentació preveu, doncs, assolir una ocupació del domini públic per part d’objectes i mostres comercials, ordenada i respectuosa amb els vianants i que garanteixi una imatge urbanística de qualitat a la població.

Roses, 13 de maig de 2009


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -

Comentaris d'aquest article/text:

+ Text -

Comentari: 86 17/05/2009 21:15
Enviat per: Juan Carlos

Realmente me afecta personalmente este tema , pero hay una cosa que me hace pensar que esto solo es un cuestion de ineficacia en el control de de las reglamentaciones por parte de quienes tienen que llevar el control . No es cuestion de quejarse y no dar una de las soluciones posibles , cuando en la calle se marcaron las distancias de ocupacion nadie entre los que me encuentro le dimos importancia , PORQUE MOTIVO ? porque no habia quien lo aplicara con la suficiente contundencia ( llamese aviso y luego en la segunda oportunidad multa ) Pero no ! lo mejor es que en este momento de crisis economica le quitamos puestos de trabajo a gente que en la mayoria de los establecimientos se tomaba para controlar las terrazas, ademas de algunos que ya las habian tomado para esos menesteres y que tienen que dejarlos sin su trabajo. Por otra parte considero que ASI COMO NOSOTROS TNEMOS QUE VERNOS AFECTADOS POR ESTA MEDIDA para que el pueblo este mejor presentado al turista , se calculara la entrada de una cantidad considerable de ellos ya que el pueblo estara mucho mas limpio , se pintaran los mazeteros de la rambla se le pondran unas flores adecuadas , se iluminaran los callejones oscuros y llenos de excrementos caninos ,se terminaran los derummbes que se dejan a medias por negligencia de algun funcionario,solo me gustaria tener una respuesta de los responsables de esta medida , porque no se encontro antes otra solucion ? se le pidio la opinion a los comerciantes ? se penso en regular de acuerdo al ancho de las calles ? hay comerciantes de primera y de segunda categoria ? porque hay aceras que estan hasta techadas tienen calefaccion y creo que si lo estan se rigen por normativas anteriores iguales que las nuestras (cambiaran tambien ? Gracias a grandes pensadores asi estamos . MUCHAS GRACIAS A TODOS SIEMPRE RECORDAREMOS EN NUESTRAS ORACIONES A QUIENES TOMAN ESTE TIPO DE MEDIDAS .
Comentari: 87 18/05/2009 15:52
Enviat per: EVA

Una imatge urbanística de qualitat a la població creuen que posant una mesura aixi tant estricte milloraran la qualitat urbanística senyors regidors? pues el que no dona cap qualitat és la venta ambulant que tant de mal ens fan als comerciants de roses que paguem els nostres impostos. ara amb la crisis, és el pitjor moment de imposar aquesta nova regla ja que l'únic que fa és treure com a mínim una venta del 45% menys dels comerciants que intenten guanyar-se la vida com poden, sense cap tipus d'ajudes. no pensen tampoc amb els llocs de treball que es perderàn...? no entenc quina finalitat té aquesta mesura perque no ens beneficía amb res.
  |   ImprimibleImprimir   |  EnvíarEnviar   |