»Llistat»

Hemeroteca

Contribuïm a preservar el medi ambient:
no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.

Nota: Per publicar articles o textos en aquest apartat,
feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.

Autors: Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.

imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  |  Saltar a l'útim comentari

Roses estrena la seva 1ª temporada de creuers turístics

08/07/2012


451 passatger han arribat a Roses per passar el dia i a la tarda salparan cap al port francès de Sète


Redifusió de continguts web, publicat a:
Vila de Roses


 El creuer de luxe Seabourn Quest ha iniciat avui la primera temporada de creuers al port de Roses, en què s’espera l’arribada de cinc vaixells i la

visita d’uns 1.400 passatgers. Avui, el port de Roses enceta una nova etapa en què preveu acollir creuers cada temporada, quan fins ara arribaven de
forma esporàdica. Així, en el marc de l’acord institucional signat el mes de febrer passat, els ports de Roses i Palamós impulsaran conjuntament

l’activitat de creuers a la Costa Brava, cosa que incrementarà el potencial turístic i aportarà dinamització econòmica a la demarcació de Girona.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, el regidor d'Hisenda, Manel Escobar i del president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha lliurat avui una metopa commemorativa al capità del creuer Seabourn Quest amb motiu de la seva primera escala a Roses.

El creuer Seabourn Quest ha arribat a Roses a les 8.00 h procedent del port de Barcelona. Després de fer una estada de deu hores a Roses, el vaixell té previst salpar a les 18.00 h cap al port de Séte (França). En direcció a Itàlia farà estades al ports de Sant Tropez, Montecarlo, Spezia, Portoferraria per arribar al port de Civitavechia, Roma.

La primera tinent d'alcalde ha valorat molt positivament les paraules del capità del vaixell que ha afirmat que "la badia de Roses és molt preciosa i que els nostres clients estan encantats de l'entorn, i que no ni ha dubte que la nostra companyia tindrà Roses com a punt d'arribada de futurs creuers".

Cal destacar que personal de l'Oficina de Turisme de Roses, concretament la Cristina i en Francesc, han pujat a bord per oferir "in situ" informació de la Vila rosinca als passatgers.

Aquest vaixell de luxe porta a bord 451 passatgers, majoritàriament nordamericans i britànics, i 334 tripulants. El Seabourn Quest es va construir l’any 2011 en unes drassanes italianes i va ser avarat al mar per primer cop el mes de maig de l’any passat.

Quant a característiques tècniques, el Seabourn Quest de bandera de Bahames té una eslora de 198,15 m, una mànega de 26 m, un calat de 6,7 m i un registre brut de 32.346 tones.

Seabourn Cruise Line és una companyia de creuers de luxe, que forma part del grup Carnival Corporation. La Seabourn Cruise disposa de vaixells de dimensions mitjanes per poder operar en els ports més exòtics d’arreu del món. La flota la componen un total de sis creuers de luxe: Seabourn Pride, Seabourn Spirit, Seabourn Legend, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn i Seabourn Quest.

5 creuers i 1.400 passatgers per aquest any

El director general de Transports i Mobilitat ha afirmat que aquesta primera temporada estable de creuers al port de Roses arrenca amb 5 creuers de luxe i la previsió d’uns 1.400 passatgers al llarg de quatre mesos. Així, la temporada sque s'ha iniciat aquest mes de juliol es preveu finalitzar a l’octubre. En el calendari previst per aquest any, el creuer Seabourn Quest farà escala tres vegades al port mentre que el creuer Seadream I i el creuer Seadream II faran una escala cadascun.

Impuls dels creuers a la Costa Brava

Després de signar l’Acord institucional entre els ports de Roses i Palamós el mes de febrer passat per impulsar conjuntament l’activitat de creuers, el port de Roses ha iniciat una nova etapa amb l’arribada de creuers cada temporada, ja que fins ara arribaven de manera aïllada. Ara, es posiciona com un port de l’Alt Empordà que rep tràfic de creuers dins de l’arc de la Mediterrània. En aquest sentit, Ricard Font ha avançat que la propera temporada d'estiu "Roses acollirà 4 creuers més i el port de Palamós 7".

L’Acord institucional té per objectiu l’arribada de més creuers i més passatgers al litoral gironí. Així, la temporada 2012 entre Palamós i Roses rebran 35 escales de creuer i uns 40.000 passatgers. Aquestes xifres donen una embranzida al turisme de la Costa Brava i aporten major activitat econòmica al territori, ja que els passatgers de creuer visiten aquests dos municipis i realitzen excursions als principals nuclis turístics de la Costa Brava i altres la demarcació de Girona.

Cal dir que aquest acord va estar signat per Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Roses i Palamós, i les cambres de Comerç de Girona i Palamós. En el marc de l’acord, es va crear un grup de treball que ha de desenvolupar un Pla d’acció per al 2012 i el 2013, mitjançant el qual es duran a terme una sèrie d’actuacions destinades a potenciar els ports de Roses i Palamós i les seves àrees d’influència en els principals fòrums del sector creuerístic nacionals i internacionals.

En aquest context, Ports de la Generalitat, en representació del grup de treball que potencia l’activitat de creuers als ports de Palamós i Roses, ha participat a la conferència anual del Consell Europeu de Creuers (ECC), celebrada la setmana passada a Brussel·les, on s’ha debatut sobre la indústria creuerística mundial, el seu estat actual i les línies de futur.


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  


- X -

Comentaris d'aquest article/text:

+ Text -

Comentari: 964 09/07/2012 15:13
Enviat per: billy77

Molt bona notícia. Moltes dades, però cap que em digui, quants dels viatgers=turistes dels creuers, han baixat a terra o esperant fer-ho. "A terra Rosinca", per suposat. Es podria sapiguer, si aquests turistes,( quan arribin i aparquin el creuer a la badia) han escollit realitzar algun servei o compra, al nostre municipi?, per exemple, si han gaudit dels monuments, si han pres una cerveseta, realitzat alguna compra o el que sigui,.... dades, que tinguin que veure amb la despesa econòmica del turista, als nostres comerços. Si us plau, que no sigui una notícia més, per a fer volar coloms. Que no siguem, un simple aparcament de creuers. Espero que no. Aquest setembre, ja tremolo...

http://www.tramuntanatv.com/news/l'ocupacio-hotelera-als-establiments-costaners-de-l'alt-empord%C3%A0-al-juliol-ser%C3%A0-del-seixanta-per-cent/

Quin gust que dóna, que en aquesta secció, es pogui comentar, sense limitacions de caràcters. Sr. administrador, apliqui si us plau aquesta norma, a les restants seccions de la web, com la dels articles.


  |   ImprimibleImprimir   |  EnvíarEnviar   |