»Llistat»

Hemeroteca

Contribuïm a preservar el medi ambient:
no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.

Nota: Per publicar articles o textos en aquest apartat,
feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.

Autors: Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.

imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  |  Saltar a l'útim comentari

Un telefèric permetrà veure Roses des de l’aire

28/12/2009


Entre la ciutadella, el port de Roses i Puig Rom amb capacitat per 150 persones i 14 milions d'euros d’inversió ..Més informació a:
Roses.Digital

Un telefèric permetrà als ciutadans i les ciutadanes veure Presentació roses des de l'aireRoses des de les alçades. “El projecte em sembla molt engrescador, és el gran èxit del Google Earth, ja que a tothom els agrada veure les ciutats des de l’alçada i més a Roses on tothom podrem gaudir molt més del patrimoni històric de la ciutat”, ha manifestat el regidor de promoció econòmica de Roses, Gaspar Gallego.

El regidor de promoció econòmica de Roses ha anat molt més lluny i ha afirmat que “ens ha agradat tant la idea, que estem intentant que el recorregut a la zona del Centre no tingui l’inici i el final a la ciutadella de Roses sinó que es perllongui fins el Puig Rom, a la zona del carrer Ramon Muntaner , perquè pensem que aquella zona també és molt mereixedora de poder admirar-se des de l’alçada que permetrà el telefèric”.

Les dades tècniques
Presentació roses des de l'aireSegons el projecte que s’està redactant per part de Transports Metropolitans de Barcelona, –empresa que també ha instal·lat el telefèric de Montjuïc–, les instal·lacions del telefèric de Roses s’adequarien a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i els permetrà una total autonomia: per a les que es mouen en cadires de rodes, a través de rampes, passos i un ajust acurat de la separació entre andana i cabines; per a invidents o persones amb dèficit visual, per la mida dels rètols, els encaminaments, i navegadors tàctils a les persones amb disminució auditiva perquè disposin d’informació escrita suficient.

El vicepresident executiu de Transports Metropolitans de Barcelona, Josep Puntal està molt satisfet que l’exemple de Montjuïc es traslladi a Roses, perquè “crec que els ciutadans i les ciutadanes podran comptar amb un nou mitjà de transport que enllaçarà l’est i l’oest de la ciutat i al mateix temps gaudir d’unes vistes meravelloses”, ha manifestat Puntal.

El vicepresident executiu de TMB ha recordat que l'empresa acaba de rebre la Certificació d’Accessibilitat Universal(Norma UNE 170.001). Aquesta certificació permet exportar el model a d’altres ciutats amb totes les garanties de funcionalitat de les instal·lacions i acredita que el personal que presta els seus serveis al Telefèric de Montjuïc està format i sensibilitzat davant les necessitats específiques dels col·lectius de discapacitats i que tant els protocols d’atenció al públic com els de manteniment de les instal·lacions garanteixen les condicions d’accessibilitat.

En el disseny del telefèric de Roses es prioritzarà l’accessibilitat, la seguretat i el mínim impacte en l’entorn. El resultat podrà ser un equipament que funcionarà com a mitjà de transport modern i al mateix temps com una atracció en si mateix, perles espectaculars vistes que proporcionaran les amples cabines vidriades durant tot el seu recorregut.

El més impactant
Dels projectes en curs, el que té més impacte visual i Imatge virtualtambé el més car, 14 milions d'euros, és el nou telefèric que va des de la Ciutadella fins al Castell de la Trinitat. Tant les tres estacions, les 55 cabines com els pilars que l'aguanten són metal·litzades i similars a les que hi a les estacions d'esquí. El nou segueix el mateix traçat llevat de l'estació superior que ara queda fora del recinte històric del castrum visigòtic. Hi ha una estació intermèdia, davant del mirador del port , que a més de fer les funcions de magatzem, en el futur podria servir per connectar un nou ramal que baixés fins a Canyelles Petites-Almadrava.

Davant de l'estació intermèdia del telefèric també s'hi fan obres. És una de les fases del carrer Puig Rom que va fins al castell. Els treballs van començar el juny de l'any passat, han costat 1,3 milions d'euros i està previst que finalitzin aquest dies.

El Parc de la “Primavera”, un altre dels projectes pendents d'inaugurar, és el resultat d'ordenar un cul-de-sac del Puig Rom on hi havia magatzems i cases d'autoconstrucció.

DOBLE CAPACITAT
Clica per ampliar informacióLes 55 cabines amb capacitat per 150 persones, podran transportar 2.990 persones per hora. A més, circularan a 3,5 metres per segon, que representen 12 quilòmetres per hora, i passaran per 12 pilars de suport. Una de les grans novetats és que a la nit les cabines es recullen en un dipòsit subterrani a l'estació intermèdia, la del Mirador, on també se'n fa el manteniment.

És previst que el telefèric de Roses entri en funcionament en una primera fase d’aquí a un any, el 28 de desembre de 2010 per acabar-la totalment el 2011.".


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  


- X -

Comentaris d'aquest article/text:

+ Text -

Comentari: 781 28/12/2009 09:26
Enviat per: marc

Es molt bona Idea, entrarà en el pla zapatero? je je je, Quan faran la linia 1 del metro de roses je je je


Comentari: 782 28/12/2009 13:30
Enviat per: bufffffffffff!

i qui pagara tot això? de on volen treure tans calers?


Comentari: 783 28/12/2009 13:46
Enviat per: Anònim

no se jo si s'ha consultat aquesta iniciativa, sembla una alcaldada


Comentari: 784 28/12/2009 13:49
Enviat per: PEP

com pot ser que algu s'ho cregui?


Comentari: 785 28/12/2009 13:50
Enviat per: Nose

Eiiii ...!!! Tot jus ara ho he pogut obrir....
GENIAL !!!! SIMPLEMENT GENIAL !!!!!! Molt bo el muntatge informàtic, i molt bo el contingut. M'es d'un voldrà comprar accions de la S.A. explotadora del negoci, i segur que abans de reis començarewm a veure la cua de gent per comprar tickets pel trajecte inaugural.. Va, diguem que ho has enviat també als diaris per que ho publiquin.!! ÉS MOLT BO !!Comentari: 786 28/12/2009 13:52
Enviat per: Algun

Sants innocents . . ., però són capaços de dir qe si!


Comentari: 787 28/12/2009 13:52
Enviat per: tolin

molt bo en contingut y millor en Photoshop!!!! Feliç dia!


Comentari: 788 28/12/2009 13:54
Enviat per: SorMaria

Si acaso, ya hare yo el seguro… y el de incendio para la playa ¡!!! Mu gueno….


Comentari: 789 28/12/2009 13:54
Enviat per: Arfer

Tu tas de guasa!


Comentari: 790 28/12/2009 13:55
Enviat per: Al-An

Ja, Ja, Ja.-........... BONES FESTES !!!


Comentari: 791 28/12/2009 15:14
Enviat per: Analia

Ya puestos podriamos haber creado un metro que una canyelles con la sarfa!!!!jajajaja


Comentari: 792 28/12/2009 16:33
Enviat per: Anònim

Molt bona!, però sempre n'hi ha un: realment va existir la idea de fer-ho cap el 1969 si no vaig errat. Qui s'en recorda?


Comentari: 793 28/12/2009 17:01
Enviat per: Marina

Me parece bien, pero creo que se han pasado!!! 14 millones de euros!!! eso quien lo pagaran y para amortizarlo necesitaran 14 millones de años


Comentari: 794 28/12/2009 18:49
Enviat per: SÍLVI

Vols dir que no és una broma pels sants innocents..? On ho has trobat...?


Comentari: 795 28/12/2009 19:01
Enviat per: SILVI

Collons,ja em veia perdent mes de 20 milions (pessetes) del seu valor.....


Comentari: 796 28/12/2009 19:54
Enviat per: jroses

perqué no..!! i fora inoncentades... No havien de contruir un túnel que travessava la muntanyeta...ja,ja,ja.. Tot és questió de dir la més grossa.. Bon any nou!!!!


  |   ImprimibleImprimir   |  EnvíarEnviar   |