»Llistat»

Hemeroteca

Contribuïm a preservar el medi ambient:
no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.

Nota: Per publicar articles o textos en aquest apartat,
feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.

Autors: Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.

imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  |  Saltar a l'útim comentari

Esmorzant amb Carles Pàramo

15/10/2007


L’exacalde de Roses ens convida a esmorzar amb l’objectiu de mantenir una xerrada relaxada i comentar algunes de les qüestions més actuals de la política a la nostra vila.Més informació a:
Revista de Roses

La Francesa de Roses és un establiment cèntric on cada matí desenes de rosincs s’hi apropen per comprar el pa o esmorzar. O totes dues coses. Aquesta cèntrica fleca ubicada a la plaça de la Pau és el lloc triat per Carles Pàramo, l’exalcalde, per compartir esmorzar i comentar una estona sobre alguns fets recents.

"M’agrada venir aquí perquè ho fan bé i perquè abans hi venia cada dia" em comenta relaxat l’exalcalde. El detonador que l’ha portat a citar-me, em comenta mentre esmorzem és, sobretot, un article d’opinió publicat a l’anterior Revista de Roses.

"El paral·lelisme desafortunat que vas fer entre la meva persona i en Joan Esteve Danès és el que m’ha portat a que volgués contrastar algunes informacions que s’han publicat recentment en alguns mitjans, però també pels rumors que fan escampar per Roses", em comenta mentre fulleja la revista. Pàramo m’ha convidat a parlar una estona per comentar alguns fets de la història recent. Mentre xerrem no para d’entrar i sortir gent de l’establiment, i les salutacions, holes, bondies i adeus són constants entre els diversos clients que accedeixen i abandonen l’establiment.

Comentem alguns dels fets dels últims mesos. Entre altres, li pregunto per l’inexistent debat, però sovint reclamat per una part de la població, que s’hauria d’haver fet abans de les eleccions: "El debat no es va fer per una senzilla raó: hauria estat un 5 contra un. En tot cas hauria acceptat un debat cara a cara per separat i amb cadascún dels candidats, però no un debat que en lloc de ser a 6 bandes hauria estat una negació constant de les acusacions a les que ja m’estaven sotmetent des de feia mesos" comenta Pàramo.

L’exalcalde continua saludant clients que entren i surten de l’establiment. De tant en tant algun s’apropa i s’interromp per uns moments la conversa que mantenim. Però darrera cada interrupció es reincorpora a la conversa i recupera amb rapidesa el punt on ens havien interromput. Comentem i debatim situacions diverses. Fa un esment especial: "Pateixo per les difamacions i acusacions anònimes de corrupció que s’escampen sobre mí a través de RosesDigital" i a partir d’aquí pels comentaris de carrer: "Que si tinc un iot Palamós, que si m’he comprat un xalet a Casablanca, que si ara tinc una depressió...", i m’assegura que li han fet arribar queixes per casos d’intervencions en favor seu que curiosament no s’han publicat. "Allò que és cert i em podria afavorir, no es publica" i remata preguntant: "Amb quin criteri es publiquen o no els articles anònims de RosesDigital?" Per a Pàramo a la web esmentada s’hi dóna altaveu als que tenen uns objectius ben clars: difamar i acusar a partir dels rumors tant com es pugui la família, els amics i els col·laboradors d’en Pàramo.

Però l’exalcalde també té clar que no tots els rosincs, per sort, fan cas dels rumors, especialment els qui coneixen Roses des de fa anys. "Però Roses ha crescut molt" i hi ha molts nous rosincs que poden ser permeables i es creguin totes aquestes infàmies.

Per fer front als rumors i als anònims m’anuncia que no pot entrar en un joc incontrolat, però que a partir de poc activarà el seu propi blog a internet: "Tinc clar que hi he de ser, però encara no sóc prou hàbil en temes informàtics", i afegeix que "qui vulgui ser objectiu i conèixer les nostres opinions i propostes, que consulti el meu blog personal o la plana de CiU Roses". De tant en tant m’explica qüestions més personals, però que tenen una inevitable trascendència a la vida pública. Esmenta les seves "memòries". Mentre parlem el seu telèfon mòbil ha trucat un parell de vegades. La conversa dura poc. Acorda amb l’interlocutor que hi ha a l’altre costat del mòbil que ja tornaran a parlar-ne.

Recuperem el fil de la nostra conversa i va directe a la qüestió de fons, la que realment està trasbalsant la vida política de la vila, i que segons Paramo, és el que havia de ser el nou POUM de Roses. Aprovat tan sols uns mesos abans de les eleccions només tenia pendents de ratificar dues qüestions de relativa importància "però això ha estat prou per aturar-lo". Es lamenta que ara mateix torna a ser vigent el pla de general de 1986-1993. "Les qüestions urbanístiques són les que han portat al pacte per a la constitució de l’actual equip de govern...".

La qüestió de fons és que el plantejament del nou POUM, no era de l’interés per una minoria de rosincs, però que amb una gran influència ja han aconseguit els seus objectius. "Entre aquests rosincs hi ha alguns dels principals promotors del GIR, que de fa anys tenen o dominen un 50 o 60% de les finques que envolten el casc urbà de Roses, entre altres interessos" i insisteix en que aquesta és la raó principal que fa que encara 20 anys després tornem a tenir vigent el mateix Pla General Urbanístic. "Amb els permisos urbanístics per fer el que a ells, una minoria els interessa ja en tenen prou, a partir d’aquí el que faci el Govern de Magda Casamitjana els importa ben poc".

Passades les 10 del matí ens acomiadem. "Avui hi ha informativa del Ple municipal. Presentarem dues mocions. El treballar per Roses es fa dia a dia, encara que el 2011 es vegi lluny..."

L’esmorzar ha resultat profitós però més encara els continguts. La conclusió que se’n pot obtenir és clara: Carles Pàramo lluitarà des del dia a dia amb la vista posada a les eleccions del 2011. Tots els escenaris s’intueixen propicis: un Ple, un article de premsa, un blog a internet... o en el temps que dura un esmozar.

Ivan Sanz - Octubre de 2007

"Treballar per Roses es fa cada dia, encara que el 2011 sembli llunyà"

Sobre el POUM:

"Amb els permisos per fer el que als promotors destacats del GIR els interessa, ja en tenen prou, a partir d’aquí el que faci el Govern Casamitjana els importa poc"


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  


- X -

Comentaris d'aquest article/text:

+ Text -

Comentari: 473 15/10/2007 10:40
Enviat per: Silvana

Segon cop que trata a l'electorat de "permeable", ja ha demanat disculpes un cop, i cops de cua així nomes pronostiquen un futur. Sr Pàramo, no busqui culpables fora d'estudi, culpables nomes hi han dos, voste mateix i el que l'aconsella.
Comentari: 474 15/10/2007 10:44
Enviat per: Arcadi

El paral·lelisme desafortunat que vas fer entre la meva persona i en Joan Esteve Danès..
MOLT ENCERTAT. Comentari: 475 15/10/2007 22:36
Enviat per: Innocent

En Paramo que mai va ser gaire clar ni concis parlant a la seva tribuna de la TV local ara tira pilotes fora parlant del iot a Palamos i el chalet a Casablanca... Pero no explica las martingalas per a comprar els locals comercials ni molt menys el chanchullos per comprar l'hotel... No vol un debat a cinc pero ni tans sols proposa am qui el faria de un a un.... El molesta que el comparin amb el Pillo....dons que li sembla a ell que esta fent ara? Esperem el seu blog que podra ser censurat per ell mateix ..pero com que tardara tant a apendre informatica com jo a escriure be el catala...aixo amira per llarg.


Comentari: 476 16/10/2007 09:01
Enviat per: Llucet

A veure què tarda el GIR a respondre... ho faran per TV Roses, ara , la seva, la d'ells? Com més va, els mitjans de comunicació més al servei del qui mana. Tot està polititzat. També aquest portal, és evident.


Comentari: 477 16/10/2007 10:58
Enviat per: Estàsia

Em fan gràcia les persones que, descobreixen una paraula que dona aparença de ser culta i lletrada i la deixen anar a qualsevol moment. Amb lo bonic que és el català del carrer. Com donar un caire polític a una cosa que no en té. Llucet, de les teories de com governar la societat i les activitats relacionades amb la gestió d’uns afers públics se’n diu fer política. En el teu lloc, enlloc de dir que la web està polititzada hauries d’haver dit que era partidista o simpatitzant. I sobre la TV el GIR no crec que hi tingui res a veure, tenint en compte qui són els seus propietaris. Els del govern PSCGIRPPICV haurien de recordar aquella frase “la tendència humana de mossegar la mà que et dona de menjar”.


Comentari: 478 16/10/2007 11:13
Enviat per: jose

Segun mi opinion es {EL PILLO} quien tendria que ofenderse de que le compararan con Paramo ,el tendra su caracter pero tiene una trayectoria de persona sencilla y honesta que de momento nadie pone en duda


Comentari: 479 16/10/2007 19:24
Enviat per: Llucet

Estasia, ja veig que estas molt ben informada. No et voldria ferir, però no puc fer-hi res. I si ho veig així... potser tinc motius per pensar-ho. Tot està polititzat, i no passa res. Si ho dic així, tampoc ho deia en un sentit negatiu. Que hipersensibles, mare!


Comentari: 480 16/10/2007 19:58
Enviat per: salvi

Benvolgut Llucet.. Els teus comentaris també estan polititzats,i, d'una forma ben legítima per cert. I te'ls publiquen íntegres. Que no tothom pot dir el mateix. Salutacions cordials. Salvi Jacomet www.salvijacomet.net


Comentari: 481 16/10/2007 20:05
Enviat per: Estàsia

Només et feia una puntualització, Llucet. I sí, efectivament, reclamar l’atenció amb mitjans oportuns sobre un situació particular amb insistència se’n diu hipersensibilitat. :)


Comentari: 484 17/10/2007 22:43
Enviat per: barrot

Avui he estat els barracons de l'institut i son una miseria, aixi han d'aprenda la nostre mainada amb unes condicions gents favorables?


  |   ImprimibleImprimir   |  EnvíarEnviar   |