»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas Spiekersembra trons i recolliràs tempestes

15/05/2010

analitza l'agressió per part de Jaume Sastre a l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana

 


Diari de GironaTHOMAS SPIEKER
mai res podrà justificar l'agressió física contra cap persona, sense importar el que hagi pogut fer per provocar la més desesperada de totes les reaccions. Per això, està be que en Jaume Sastre estigui a la garjola i que, quan surti, mai mes pugui acostar-se a menys de 200 metres a la nostra alcaldessa. No importa que anys enrere en Sastre hagués aspirat ell mateix a convertir-se en alcalde del seu poble. Ni que durant un temps fou un membre conegut per la societat Empordanesa, conduint un Porsche per lluir la seva espectacular xicota, encara que aquest fet, juntament amb una certa alienació mental, possiblement sigui la clau del seu declivi personal al país de les enveges. O que durant les darreres eleccions fes campanya a favor de qui ara assetjava fins perdre la raó. Que deu tenir Roses perquè ennuvoli les ments d'alguns dels seus veïns? Perquè "a Can Canyes" són bona gent...

L'any 89, l'ambient polític també era enrarit. Tant, que la majoria dels regidors democràticament elegits havien decidit presentar una moció de censura contra un alcalde que suposadament escombrava massa cap a casa seva. Volien posar fi als abusos, però no comptaven que encara quedaven uns quants "cacics" irreductibles que creien que el poble era seu i que podien imposar-se mitjançant la força, tot trencant l'urna on havien de dipositar els seus vots. Com qui pensa que pot recordar-li a l'alcaldessa les seves promeses posant-li un ganivet al coll. Tornem a estar a la vora d'un abisme democràtic? Avui, com aleshores, sembla que hi ha moltes coses en joc -un nou pla urbanístic, una ciutadania enganyada per uns pactes contra natura, abusos de poder, interessos.

D'Estat Mexicà als anys 80, Roses ha passat a ser un Imperi Bananer en l'actual legislatura. Ara, sembla que ja falta poc per convertir-se en un Puerto Hurraco a la catalana, entramuntanat i tot!


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |