»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

i tuTOTS A CA LA TRINI !!!

12/07/2012

sexe i Patrimoni Històric

 

Cada dia es publiquen notícies més preocupants en relació a la crisi econòmica. La última que he llegit fa referència en com la crisi afecta fins i tot les relacions sexuals de la gent. Pel que sembla, la precarietat laboral i la manca d’un sou estable fa que molta gent, sobretot joves, no només no tinguin accés a un habitatge o el perdin, sinó que ni tan sols es puguin comprar un cotxe o s’hagin de vendre el que tenen. I aquesta circumstància sembla ser la causa de que cada vegada es practiqui més sexe en llocs del tot inadequats per a gaudir d’una relació plena i satisfactòria. I tots els sexòlegs coincideixen en dir que una insatisfacció sexual continuada provoca depressió, desànim, frustració, baixa autoestima, trastorns emocionals i fins i tot atacs d’histèria. I els psicòlegs afegeixen que difícilment es pot sortir d’una crisi si no es disposa d’un estat d’ànim tranquil i equilibrat que permeti afrontar amb decisió una situació tan complicada com la que estem vivint. O sigui, que és com un peix que es mossega la cua.

En el cas de Roses, posar remei a un problema tan greu com aquest seria tan senzill com que els nostres polítics adeqüessin i posessin a disposició de la població qualsevol dels equipaments públics que tenim sense ús i que estem mantenint inútilment, com per exemple, el Castell de la Trinitat.

I he triat el Castell de la Trinitat perquè crec que entre tots els equipaments que se’ns estan morint de fàstic, el castell és el més adient per aquest tema. Ho crec no només per les condicions físiques de l’edifici sinó també per les connotacions sexuals que des de sempre ha tingut aquesta fortificació. Cal recordar que al llarg de la seva història aquest pobre castell ha patit tota mena d’abusos i violacions. En temps de guerra li varen fotre per totes bandes i en temps de pau, tal com ha denunciat reiteradament el doctor De la Fuente, l’han violat "ejaculant” damunt seu ingents quantitats de formigó. Un castell, que recordem, està ubicat a la "Punta de la Poncella”, altrament dita "Punta del Prepuci” o col·loquialment "Punta de la Fava”.

I si algú s’escandalitza amb la meva proposta, li recordo que a Roses ja hi ha precedents que relacionen sexe i Patrimoni Històric. Els que tenim una certa edat encara recordem que dins de les Muralles de Roses hi va viure i treballar fins els anys seixanta la mítica i entranyable "Fina Guenya” (per quan un carrer?). Que per qui no ho sàpiga, era una rosinca que es dedicava a fer més agradable la vida dels nostres avis a canvi d’una gratificació econòmica.

Així doncs, un cop triat el lloc i tractant-se d’un edifici públic i d’un servei públic, està clar que hauria de ser l’Ajuntament qui gestionés i controlés la seva activitat. Els criteris de gestió s’haurien de prendre per consens i acord polític en els Plens de l’Ajuntament. El castell hauria de ser una mena de "Follòdrom o Picadero Municipal” on els joves de Roses tinguessin accés gratuït, la resta de rosincs tinguéssim un preu reduït i els forasters o estrangers paguessin el preu standard. Un sistema d’abonaments per temporada podria fer més atractiva la oferta... però això ja són detalls que ara no venen al cas.

Donades les característiques de l’edifici no caldria fer grans reformes del seu interior per adequar les instal.lacions a aquest nou ús. Exteriorment, la construcció és prou opaca com per garantir la necessària intimitat dels usuaris. En canvi, en el que no s’hauria d’estalviar gens és en mitjans publicitaris per a convertir-lo en un local de referència a nivell internacional. Hauria de ser un important valor afegit a l’oferta turística del nostre poble. Un local únic en el seu gènere. I com que no tindríem competència, estic convençut de que només amb els ingressos generats pels forasters podríem mantenir la colla d’inútils que ens governen, millorar les infraestructures del poble i fins i tot eliminar algun impost municipal. De manera que tots hi sortiríem guanyant.

M’estic imaginant un lluminós gegant de neó intermitent i multicolor que es veuria des dels Pirineus fins a les Gavarres i que atrauria a propis i estranys cap a "Ca la Trini”, nom prou familiar com per sentir-se com a casa.

I un cop a dins només caldria triar entre el gran ventall d’ambients que el castell oferiria per a practicar sexe en un entorn còmode, agradable i sofisticat. Una oferta d’ambients que podria anar des d’una garjola fosca per els més tímids, passant per una confortable habitació per els més convencionals, fins arribar a una magnífica talaia amb vistes sobre la badia per els més romàntics.

I és que ningú em pot negar que una de les experiències més gratificants que hom es pot imaginar en aquesta vida és fer l’amor a la talaia d’un castell, amb una posta de sol de Roses com a fons i veient passar per l’horitzó la barca del "Mico” de tornada a port. Una experiència única i impagable que només Roses pot oferir al món. I és que no sabem el que tenim...

FENDIS

Nota: Aquest escrit és un homenatge al que va publicar el Sr. Pàramo en data 24/09/2010 (fa gairebé dos anys) sota el títol " TOTS AL CASTELL ! ! !”... I és que tot segueix igual...
  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |