»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

logoPSCPle ordinari roses 25 juny

30/06/2012

Valoració que fem des del grup municipal Socialista

 

Ens trobem en que s’ha introduït un nou punt a l'ordre del dia que es diu Informació de l´Alcaldia; en ell, l'alcalde, explica tot una tirallonga de reunions i accions que diu que ha fet, potser així pretén calmar la seva consciència i justificar la seva continuada absència. Ja sabeu, Madrid és un altre món i el Sr. Pàramo està dedicat al seguiment de l’acció de govern del PP espanyol i anar votant a favor de la reforma laboral en detriment de la gent treballadora de Roses entre moltes altres coses. Lluny dels problemes de la gent sembla sentir-se més còmode entre les altes esferes polítiques i això es posa cada dia de manifest tant en els Plens, com en la pròpia acció de govern: No hi ha propostes, ni projectes, es limiten a continuar la feina que nosaltres vam deixar sobre la taula, desvirtuant la feina feta amb anterioritat i desmereixent l’esforç fet per tanta gent que ha col·laborat a posicionar Roses al mapa cultural.

Roses té 20.000 habitants i 1400 aturats, d’acord, i què fem?? Propostes?? Ajuts a les famílies més necessitades?? Ajuts als empresaris i comerciants?? Subvencions pels casals??. Atenció a la gent gran?? Seguiment a les persones amb dependència?’ Persones aturades??

La gent de Roses volem sentir què fa el Govern per millorar i ajudar les famílies que estan patint la crisi; nens i nenes, gent gran, gent amb dependència, empresaris, persones a l'atur....Volem escoltar i sentir quines ajudes extraordinàries hi ha i quines millores en els serveis de benestar i qualitat de vida ciutadana. Volem sentir i escoltar quins projectes de Futur hi ha a Roses en activitat econòmica, en habitatges, en educació i salut.

A Roses aquest any l’espai destinat als correbous, les fires, les barraques, la festa andalusa….es farà tot barrejat, en un mateix espai. Hi ha molta gent que no està d’acord que així sigui, penseu que s’ha de respectar la sensibilitat de qui, cada cop més, no els agraden els Correbous, doncs bé aquest any tant si t’agraden com si no es faran al mateix lloc que tota la resta d’activitats. Un altre aspecte és la Festa Andalusa, quin sentit té fer-la amb tota la resta de Festes Majors, perquè no fer-la quan toca a l’Abril i respectar així la tradició de qui vol aquests dies sentir-se més a prop dels costums de casa seu??. Vam preguntar sobre les atraccions que s’havien muntat al costat del Cuc Park i ens van dir que tenien tots els permisos i tot estava en ordre... i de l’assentament des caravanes que hi han tot just a la part del darrera...la regidora no els havia vist!!! .

Sorprèn com massa sovint punts de l’ordre del dia presentats pels mateixos Regidors a preguntes de l’oposició en relació a les seves propostes rebem un: "Ho sento, ara no et puc contestar perquè ho desconec!!”. Qui prepara doncs les propostes?? Quina feina realment fan els nostres Regidors?? Els seus sous ben paga la pena una miqueta més de dedicació i sobretot de preparació, no sortir tant a les fotos i més saber de què es parla!!.

El tema de les zones blaves....està clar que només els interessa recaptar diners, és a dir qui vingui o visqui a Roses: pagar i pagar, sense voler ni sentir a parlar de les zones verdes per a residents ni les liles per a la gent gran de Roses perquè no som Barcelona!! (contesta de l’Alcalde!!!).

En relació a un dels punts de l’Ordre del Dia el d’Ocupació Comercial, unes 20 persones varen assistir com a públic per manifestar que fa dos mesos que volen parlar amb l'alcalde i continuen sense que aquest els atengui. No estan d’acord amb les modificacions de l'ordenança de via pública, ja que no se’ls ha demanat parer ni se’ls ha informat de les variacions, ells fan i desfan segons els seus criteris sense tenir en compte els interessats. Els comerciants manifesten que ells ja estaven d’acord amb l’ordenança anterior ja que amb el nostre govern va ser fruit d’un any de reunions i consens entre les seves necessitats i la necessitat de regular adequadament una ordenança d’aquest tipus. Cal continuar ajudant els empresaris que són actors i motors de la recuperació econòmica. És el moment de continuar ser valents i mantenir ordenat l'espai públic. Ara es troben què ningú els escolta ni informa. 

Quelcom que també crida l’atenció és que ara, a més, ens trobem que estem cronometrats en les nostres intervencions, l'Alcalde-absent no ens deixa expressar al Ple amb total llibertat, si pel que sigui a ell no li agrada el que diguem ens interromp i ens fa una reprimenda, amb prepotència política, deslleialtat institucional, gens de transparència, resumint amb un to de AQUI MANO JO I PUNT!!. Què ens diguin si amb l’anterior govern això havia passat mai!!

 Ara només podem estar 10 minuts fent Precs i Preguntes, som 7 regidors i només tenim 1 minut cadascú per fer seguiment de l’acció de govern. A QUINS TEMPS HEM TORNAT?? DE QUE TENEN POR??

De fet, la meitat de les preguntes que fem hem d’esperar un mes, fins al proper Ple perquè ens les respongui el Regidor de l’Àrea. Molta gent comença a veure-ho clar, el populisme d’alguns dels regidors potser els va donar el vot, però l’eficiència, la professionalitat i el rigor a l’hora de treballar dels regidors del nostre equip no té competència. A més comptem amb el suport de molta gent d’aquest poble, tant de la família socialista com d’aquells que sense sentir-se identificat amb cap tendència política ens ajuda en la nostra tasca i als quals els hi volem agrair tantes mostres de suport, ens aturen pel carrer i ens mostren la seva confiança. Som la representació de 1700 vots, per tant RESPECTE!!

Volem escoltar i sentir per què CIU/PP de Roses han apujat desmesuradament l’IBI quan havien promès que no ho farien i no contents amb això, graven més amb una taxa tallafocs. HEM DEIXAT 7 MILIONS D’EUROS A LES ARQUES MUNICIPALS PER AJUDAR LA GENT QUE HO NECESSITA, NO PER FER FESTETES O PER PAGAR FAVORS "A AMICS”, SINÓ PER AJUDAR LA GENT. Que no ens diguin que no poden que són ordres de la Generalitat o l’Estat, hi ha coses que l’Ajuntament en te competència i pot fer moltíssim més del que fa.

Un apartat especial volem destacar al to de reprimenda i inacceptable per part d’una Primera Tinent Alcalde, en relació a les respostes de la Regidora Mindan a les preguntes formulades per la Regidora Guijarro. Un to prepotent i contradictori ja que en un principi diu que no te les dades demanades per la nostra Regidora, (cosa que acostuma a passar amb lamentable freqüència) però després resulta que els acaba de rebre. Les preguntes de la Sra. Guijarro són sempre formulades amb to respectuós però sí incisiu, ja que no oblidem que és el nostre deure fiscalitzar la tasca de govern i que els diners que es gasten en Fires, Firetes, Setmanes, etc...provenen de tots nosaltres. Tenim tot el dret a demanar tantes vegades com faci falta la rendibilitat d’allò que considerem no acaba de rutllar, i de fet no rutlla perquè destinar més de 57.000€ (prop de 10 milions de les antigues pessetes) en una sola setmana i tenir com a resposta 40 RESERVES A UN HOTEL ens assembla una VERGONYA!! Però el pitjor, no és això, el pitjor és que la Regidora Mindan es dona per satisfeta i ho considera tota una fita.

Però el més rocambolesc es dona quan en relació a la famosa taxa turística o el registre dels habitatges turístics com que no estan d’acord amb el que els hi ve de la Generalitat doncs que de moment ho tenen aturat perquè des de la Generalitat no ho tenen clar i ells no saben com ho han de fer.... QUI GOVERNA A LA GENERALITAT?? CIU?? I ELLS NO ESTAN D’ACORD?? LA GENERALITAT NO TE LES COSES CLARES??... Ara pla!!!

Demanem que tinguin una idea clara i transparent sobre la Taxa turística i demanem continuï la comissió creada per nosaltres per catalogar VOLUNTÀRIAMENT, perquè NOSALTRES volem donar solucions, els habitatges turístics i per exemple, catalogar-los amb una rosa, dues roses o tres roses segons la qualitat de l'espai i del lloc on està ubicat. Cal control de preu-qualitat, ningú ens ha de dir què hem o podem fer en aquest cas, l’Ajuntament té total competència en aquest sentit.

Per resumir, no hi ha projectes de futur per a Roses, es limiten a continuar la feina engegada i a tirar pel terra tot allò que els hi recorda el govern Casamitjana. No els importa la gent del poble i ni tant sols els atenen. Tenim un Alcalde-absent. Regidors que massa cops no saben donar resposta i alguns que si la donen no s’ajusta al que se’ls demana buscant només protagonisme mediàtic.

Nosaltres continuarem com fins ara, treballant, escoltant, amb responsabilitat, informant-nos i essent la veu de la gent del carrer que no volen que els enredin, que exigeixen esforç, sacrifici i rigurositat. El poble de Roses bé s’ho mereix.

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE ROSES
  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |