»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

i tuConsulta va, consulta ve

21/07/2011

caldrà que els rosincs ens informem i ens esforcem molt més enllà del fet d’expressar una simple opinió

 

Estic llegint cada dia més notícies sobre la famosa consulta popular vinculant que el Sr. Pàramo pensa convocar sobre l’aparcament soterrat. No tinc res en contra de les consultes populars siguin o no vinculants, però soc de l’opinió que fer una consulta sobre un tema de la complexitat tècnica d’un aparcament soterrat davant mar és voler traspassar a la gent del poble la responsabilitat d’una decisió de la que no disposa ni de l’informació ni de la preparació necessàries per prendre-la amb un mínim de garanties. Per poder decidir amb coneixement de causa i votar en conseqüència caldrà que els rosincs ens informem i ens esforcem molt més enllà del fet d’expressar una simple opinió. Si ens equivoquem, el resultat pot ser un desastre. Això sí, l’alcalde sempre podrà eludir la seva responsabilitat dient que ha estat el poble qui ha pres la decisió.

Ara bé, al marge de la bondat d’aquesta consulta en concret, si a partir d’ara el Sr. Pàramo pensa continuar traspassant al poble la responsabilitat de prendre les decisions importants del municipi (tal com ha dit), i això ens obliga als rosincs a una dedicació de temps i esforç necessaris per decidir amb responsabilitat i coherència, el lògic és que una part del sou de l’alcalde i del seu equip de govern retorni cap al poble que serà en definitiva qui farà part de la feina que ells haurien de fer i pel que se’ls va elegir.

És per això que proposo com a solució, que posats a fer consultes populars, el Sr. Pàramo en convoqui una sobre quina retallada de sou creiem el rosincs que s’hauria d’aplicar (en tant per cent) al seu sou i al sou dels regidors en concepte d’aquesta responsabilitat que a partir d’ara haurem d’assumir nosaltres. Responsabilitat que insisteixo està inclosa en el sou que “trinco-trinco”els hi paguem cada mes.

Fins i tot proposo que aquesta consulta es faci un cop a l’any per tal que sigui el poble i no els mateixos polítics qui decideixi la seva retribució en funció del nombre de consultes que ens hagin encolomat al llarg de l’any i també en funció (perquè no) de la qualitat de la seva acció de govern.

I ja per acabar, estic convençut que si el que pretén el Sr. Pàramo amb les consultes populars és donar tota una lliçó de democràcia, responsabilitat, estima i respecte al poble, aquesta consulta que humilment li acabo de proposar supera amb escreix cap de les que al nostre il·lustre alcalde se li pugui ocórrer.

Fendis


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |