»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas SpiekerEL ´MEU´ CASTELL

05/10/2010

La resta de promeses -i a les hemeroteques em remeto- tot fum, com ja ens tenen acostumats

 


Inicialment publicat a:
Diari de Girona

El dia abans que el president Montilla vingués a Roses per donar-li suport moral i electoral, l'alcaldessa de Roses, en veure les llums de la Trinitat enceses per primera vegada, exclamà: "Mira que bonic està el meu castell...". Almenys així ho afirma el jove mitòman rosinc Gerard Vivó en una carta al director del recentment estrenat Diari d'Opinió de l'Empordà, eDiari.cat. El cap de setmana que la fortalesa fou oficialment "lliurada" a Roses, després que l'Estat (i no l'Ajuntament!) finalitzés algunes de les obres que s'havia compromès a fer, na Magda Casamitjana complementà aquesta "possessiva" expressió d'eufòria amb tot un seguit d'eslògans electotriomfals des de la seva pàgina a Facebook: "Hem acomplert un compromís més del govern actual, buscar els diners suficients per acabar-lo i ho hem aconseguit en només tres anys!!". Però estan a anys llum del que s'havien compromès i tots en som testimonis, i per aquest motiu, davant l'exalcalde Pàramo, ella no va tenir més remei que reconèixer que li tocava la part més agradable dels 13 últims anys de feina.

Perquè, contràriament al que ens han volgut fer creure els propagandistes municipals durant les últimes setmanes, aquesta no ha estat la primera ocasió que els rosincs -tots- estàvem convidats a pujar al castell. Entre desembre de 2006 i febrer de 2007 ja s'havien organitzat un seguit de visites guiades per conèixer el resultat de les obres. I els que vàrem pujar a la Trinitat aleshores, hem vist ben poques diferències amb la d'ara. Quatre focus mal col·locats i les fustes de la impressionant terrassa quatre anys més velles són els principals canvis "visibles". Ni tan sols uns mínims serveis WC. La resta de promeses -i a les hemeroteques em remeto- tot fum, com ja ens tenen acostumats.

L'autèntic problema, però, és l'absència total d'un projecte de futur, que això sí que haurien tingut temps de preparar-lo, si haguessin exercit el govern per a alguna cosa més que per fer fora l'anterior alcalde. Mancada de cap proposta ni idea, al febrer una "il·luminada" alcaldessa anunciava abastament l'oferiment del castell a Ferran Adrià des de les pàgines d'El Periódico. Però davant la seva negativa ara convoca desesperada els seus conciutadans "a pensar i a participar tots i totes el que vulgueu fer". I "SiSi" dirà a tothom que perdi el temps a contestar-li en un final de legislatura tan trist que ni tan sols va convidar el contractista responsable de les obres de restauració per agrair-li tot allò que havia fet de més per convertir en realitat un somni de tots els rosincs.

THOMAS SPIEKER

  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |