»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas SpiekerMar i Muntanya

29/07/2009

La veritat és que Roses s'està convertint en un paradís incomparable ...

 


Inicialment publicat a:
Diari de Girona

"La veritat és que Roses s'està convertint en un paradís incomparable per als paladars més exigents. Si féssim comptes, superaríem àmpliament els 20 o 25 restaurants que ofereixen veritables delicatessen"

THOMAS SPIEKER ressenyes gastronòmiques, alabances d'exquisideses culinàries i tot el que envolta els fogons públics, s'ha convertit en matèria de lectura habitual als diaris de tot el món. Just abans de l'estiu, l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, fins i tot ha pres la insòlita iniciativa de felicitar, amb un gran rètol a l'entrada de la Vila, el millor cuiner del món, en Ferran Adrià d'El Bulli, pel seu quart nomenament consecutiu i cinquè de la seva trajectòria. La veritat es que Roses s'està convertint en un paradís incomparable per als paladars mes exigents. Si féssim comptes, sens dubte superaríem àmpliament el nombre de 20 o 25 restaurants que ofereixen veritables delicatessen als seus clients al llarg de tot l'any -des de l'"estrellat" Joan Vinyas (La Llar) a la fantàstica simplicitat de la planxa d'en Rafa (Can Rafa's), passant per un llarg etcètera d'establiments que cada dia s'esforcen a oferir als seus clients la millor qualitat a preus raonables. Die Insel, Bitàkora, Sódemar, Tramonti, Flor de Lys, Las Golondrinas, La Barretina, Cal Campaner, La Gua-Gua, Santa Llúcia, etc. son només alguns dels establiments "independents" que brillen amb llum pròpia dins les seves especialitats i que complementen l'extraordinària oferta d'alguns dels nostres millors hotels, com ara l'Hotel Terraza d'en Miquel i i l'Antoni Gotanegra, l'Almadrava Park d'en Jaume Subirós o l'Hotel Vistabella de la família Veitl. Si tenim en compte que Roses només té una població "estable" d'uns vint mil habitants, crec que podem afirmar, sense cap risc d'equivocar-nos, que compta amb una de les infraestructures culinàries per càpita més riques del món i que supera àmpliament grans capitals, com ara París, Nova York o Tòquio.
Al màgic cercle dels que tenen com a fita l'excel·lència gastronòmica, s'han afegit recentment dos nous establiments. Per la banda de mar, brilla l'estel d'un vell conegut a la plaça Sant Pere -La Sirena- que d'ençà que ha canviat a les mans d'en Vicente Fernández i en Jordi Blanch s'està convertint, amb les germanes Montse i Beatriz Nuñez darrere els fogons, en un autèntic festival per als sentits. I pel que fa a la muntanya, a Palau-saverdera trobem el Mas Muní, el Nou Terra Nostra on na Consòl Mercader i la seva mare, na Francesca Ysach, converteixen la cuina casolana en "art" a l'abast de tothom en un marc certament incomparable. Bon profit!


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |