»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Magda CasamitjanaSense joves no hi ha futur

15/06/2012

Estem davant d’una situació complicada que afecta molt especialment els joves

 


De tots els problemes que està patint Europa actualment, la falta de treball dels joves és, sens dubte, un dels més preocupants. Molts joves estan sense feina i prop d’un milió i mig d’aquests joves tenen una ocupació precària.

Tenim constància que, a l’Estat espanyol, el percentatge de desocupació dels joves de menys de 25 anys està al voltant del 50%, però a Suècia, que tenen una taxa de desocupació que no arriba al sis per cent, la dels joves ronda el 22%. Estem davant d’una situació complicada que afecta molt especialment els joves i planteja molts interrogants, tant pel present que estem vivint/patint com pel futur de la UE.

Les polítiques basades únicament en l’austeritat promogudes pels conservadors europeus, amb resultats de moment gens satisfactoris, no ajuden a resoldre el problema de l’ocupació juvenil, sinó que l’estan agreujant cada vegada més.

Des del Partit Socialista Europeu s’està insistint que el països de la Unió es comprometin en una política garantista per a l’ocupació juvenil; ells en diuen "Garantia Europea per a la Juventut” i ha estat inicialment impulsada pels socialistes austríacs i finlandesos. La concreció d’aquesta garantia consistiria en què qualsevol persona jove que portés més de quatre mesos sense feina tingués una oferta de treball acompanyada d’una formació específica o bé complementària.

Estic segura que si aquesta proposta del PSE tira endavant haurem iniciat la solució d’un problema que amenaça seriosament el futur de la UE, ates que desaprofitar l’enorme potencialitat d’una o dues generacions de joves, molt ben formats en un percen-tatge altíssim, no ens pot portar a res que sigui mínimament desitjable.

Des del retorn de la democràcia al nostre País les oportunitats de for- mació universitària pels joves ha anat en augment fins fa poc. Tenim molts i molts nois i noies que han passat per les diferents universitats i centres de formació professional que són joves i amb ganes de treballar, que tenen recorregut vital per emprendre camins professionals amb garantia de continuïtat... i la maleïda crisi i una política excessivament poruga els estan impedint expressar totes les seves potencialitats que són, per damunt de tot, esperança per a un futur millor.

Cal diagnosticar amb valentia aquesta situació i no ens hem d’obsessionar només en tirar endavant duríssimes polítiques d’austeritat. Hem de plantejarnos el futur tot assumint que hem de fer molts sacrificis, però sense oblidar que aquests sacrificis han de tenir la seva compensació a curt o a mitjà termini. Sense la contribució dels joves això seria molt més complicat.

Magda Casamitjana
Regidora del PSC a l’Ajuntament de Roses
  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |