»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas SpiekerDubtes? Cap dubte!

16/11/2011

Votaria CiU, pel meu tarannà catalanista i per què, confessem-ho, ja sóc un xic gran i conservador

 


Inicialment publicat a:
Diari de Girona

Falten pocs dies per a les eleccions i sembla que res no podrà evitar una "esclafadora" victòria del PP. Jo, que em sento tan català com qualsevol i amb un passaport tan estranger com el de tots, no podré votar perquè el meu (passaport) és alemany. I això que, com que fa molts anys que visc al país, ja havia iniciat els tràmits per "nacionalitzar-me" Però un dia vaig decidir que no em venia de gust esdevenir espanyol. I no pas perquè tingui res en contra d'Espanya o de la seva gent, ans al contrari. Però no m'hi veig com un d'ells. I prou. Ara, si tingués passaport "del regne", votaria, segur que votaria.

Però segur que no votaria el PP -ja han demostrat el que fan quan massa gent els dóna suport-. Només cal recordar la diferència que hi va haver entre la primera i la segona legislatura de l'Aznar: a la primera (quan necessitava els vots de CiU) fins i tot parlava el català "en la intimitat" i a la segona, quan va tenir majoria absoluta, ens va cardar ben cardats. I no només els catalans, sinó a tothom quan van mentir sobre l'autoria dels atemptats de Madrid. A més, el PP és anticatalà per més que la Sánchez Camacho i en Fernández Díaz (quina complicació de cognoms!) diguin el contrari i en Rajoy em continua semblant un funcionari ximplet sense cap carisma.

Tampoc votaria el PSC perquè han evidenciat que les seves sigles enganyen. Són una sucursal del PSOE de Madrid i fan el que des d'allà els manen. La seva gestió econòmica durant els dos mandats que han tingut tant aquí com allà, fou nefasta. En Rubalcaba pareix un estadista valent i capaç de controlar tant el partit com a qualsevol equip de govern i na Chacón sembla una bona pubilla treballadora, però han donat massa temps el seu suport a un govern erràtic i ara en són corresponsables. Així que "a les trinxeres", almenys una temporadeta.

Votaria CiU, pel meu tarannà catalanista i perquè, confessem-ho, ja sóc un xic gran i conservador. Però quan veig en Duran Lleida tocant la bateria un dia i volent enviar als homosexuals al psiquiatre l'endemà perquè "es curin", què voleu que us digui? I ERC? Seria una bona opció si pensés que algú els escoltarà. Però ho han fet tan malament al tripartit, que dubto que tinguin suficients votants per fer-se sentir al Congrés. I les esquerres alternatives i verdes? Doncs, què voleu que us digui? Jo ja no somio truites.
Sabeu què? Quina sort que segueixi essent alemany!

THOMAS SPIEKER
  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |