»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas SpiekerGUALING

16/08/2011

STRANDGUT (Reculls de platja)

 


Inicialment publicat a:
Empordà

Una nova plaga d’incivisme i abusos està amenaçant la tranquil·litat municipal arreu del país. Després dels moviments del 15-M, de l’atur, el top manta, la immigració il·legal, etc., ara son alguns mal anomenats ‘ciutadans respectables’ i fins i tot comunitats de veïns senceres, les que abusen descaradament de la poca i deficient reglamentació d’accés ‘reservat’ a llurs garatges, els ‘guals’, i també de la incapacitat municipal per aplicar correctament el reglament vigent. El fenomen ‘gualing’ ja s’està estenent com la pólvora pels pobles i ciutats de les nostres contrades.

Un dels exemples de la descarada explotació d’aquestes mancances, és el gual núm. 604 a Roses, que pertany a l’Hostal Creus del carrer Palmerola. El rètol a la seva porta de garatge diu, com gairebé tots: “Sortida de vehicles”. Però ja fa anys que no ha sortit cap vehicle per les seves pesades portes de fusta. El seu interior, s’ha convertit en una mena de magatzem incontrolat del que tant aviat vessa gasoil per tot el barri, com surten bosses plenes de mercaderia de dubtosa procedència, que després s’ofereix a innocents turistes pels carrers i passejos de la vila, des del damunt d’una manta.

La modalitat de magatzem presumptament il·legal però, no és l’únic ‘secret’ que guarda el gual núm. 604 de Roses. A banda d’haver-se eixamplat indegudament amb jardineres pels seus costats, també produeix substanciosos beneficis econòmics a la seva ‘propietària’, que l’explota com a moneda de canvi per promoure el lloguer de les seves habitacions ‘amb aparcament’, sobreposant-se sense gaires miraments a les senyals que prohibeixen expressament circular pels carrers del barri a qualsevol que no sigui ‘veí’ (que no client d’hostal o llogater indocumentat).

Al llistat d’usos ‘impropis’ del gual 604, s’acaba d’afegir un de nou: el d’ampliació de la terrassa de l’establiment hoteler – ‘lògicament’, al preu que van les llicències d’ocupació ‘legal’ de la via pública.

Per evitar greuges comparatius, abusos i injustícies, els ajuntaments hauran de vetllar més a prop pels guals de llurs municipis. No hi ha cap raó que impedeixi cobrar la llicència per metres de garatge o cabuda, fins i tot tenint en compte l’esforç que suposa la construcció d’un aparcament soterrat. S’han d’evitar excessos i abusos que només fan que perjudicar la bona convivència entre els veïns, sobre tot quan aquests son incapaços de mostrar ni que sigui un mínim de civisme i respecte envers els demés.

Thomas Spieker


  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |