»Llistat»

Opinió/text.

Hemeroteca rosinca de l'any 2002 fins avui.
Contribuïm a preservar el medi ambient: no imprimiu aquesta plana si no és realment necessari
Nota:Per publicar articles o textos en aquest apartat, feu-ho a l'adreça: webrosesdigital.com.
Autors:Els articles que siguin publicats/enviats a més mitjans caldrà  que ens ho feu saber.
imprimirImprimir  |  Envi­ar a un amigoEnviar  | Últim comentari

Thomas SpiekerConveniències polítiques

31/05/2011

Lamentablement, als perdedors a vegades els costa digerir la seva fallida.

 


Inicialment publicat a:
Diari de Girona

Encara falten uns quants dies perquè torni la calma després de la tempesta electoral, però sembla que anem per bon camí. La sensació generalitzada és que els ciutadans hem estat capaços d'"endreçar" els nostres ajuntaments. Aquells equips que eren bons i movien coses es poden quedar, en canvi aquells que no ens acabaven de convèncer hauran de marxar, encara que els sàpiga greu.

És la regla fonamental de la democràcia: cada quatre anys, els ciutadans decidim, mitjançant els nostres vots, qui volem que dirigeixi el bé comú, allò que és de tots nosaltres, i també qui volem que es busqui feina per una altra banda.

Lamentablement, als perdedors a vegades els costa digerir la seva fallida. A diferència del món de l'esport, en el qual els grans campions es fan necessàriament coneixent a fons l'agror de la derrota, les carreres polítiques poden forjar-se sense gaires contracops.

Aquest és el cas, per exemple, de Carme Chacón, la ministra de Defensa, que ha tingut una carrera veritablement meteòrica i sense gaires entrebancs, en la qual es va convertir en ministra (de l'Habitatge) a l'edat de només 36 anys. Ella, no obstant, sembla ésser conscient que encara li queda molta vida política per davant i de moment ha retirat la seva candidatura per encapçalar el seu partit, que es troba en hores baixes. El seu gest evitarà lluites fratricides i s'ha d'interpretar com de gran generositat i serenitat, que augmentarà les opcions dels socialistes de cara a les eleccions generals del 2012.

En canvi, ha sabut greu llegir les declaracions que la setmana passada feia l'encara alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, des d'aquestes mateixes pàgines. Sense cap compassió, atribuïa el fracàs del "seu" quadripartit únicament als dos exsocis que s'han quedat fora de l'Ajuntament (ICV i GIR) -un escarni tan poc elegant com realista- mentre en el resultat només veia suport i enfortiment per a ella (PSC-PSOE) i el seu "soci preferent", el PP. Sembla mentida que sigui incapaç de reconèixer que bona part dels vots que ha obtingut -i que indubtablement han frenat la seva caiguda- són únicament un préstec. Un préstec d'uns 400 o 500 vots que ha pogut obtenir gràcies a la incorporació a la seva llista de l'antic cap del llista del GIR, Agustí Donat, que aportava el suport explícit de l'exalcalde Joan Bataller, la "mà negra" que mou moltes de les titelles al teatre de les vanitats polítiques rosinc.

THOMAS SPIEKER
  |   Imprimir   |  Envi­ar   |  
- X -
Imprimible  |  Envíar  |